En kontokredit erbjuder dig en mer flexibel finansiering

En kontokredit för privatpersoner är en kreditlina som erbjuder en lite mer flexibel typ av finansiering. Om du välja att använda dig av denna finansieringsform betalar du nämligen bara ränta på det belopp som du använder. Här skiljer sig alltså krediten åt från ett vanligt lån där du lånar en klumpsumma pengar och sedan betalar tillbaka dessa över en förutbestämd löptid.

Om du ansöker om, och beviljas, en kontokredit via exempelvis https://brixo.se/ kan du använda krediten helt efter eget huvud. Du kan nyttja den upp till den kreditgräns som har satts individuellt för dig. Sedan betalar du helt enkelt tillbaka det belopp som du har utnyttjat och kan sedan nyttja krediten på nytt, om och om igen.

Skillnaderna mellan en kontokredit och ett kreditkort

Det är lätt hänt att man blandar ihop olika typer av krediter när man pratar om sådana. Därför är det viktigt att vi här gör skillnad på de olika varianter som finns. Så här ligger det till:

  • En kontokredit är en finansieringsform som kan se ut på något av två sätt. Det vanligaste är dock att krediten fungerar på det sätt som vi har beskrivit ovan, d.v.s. att den kan nyttjas om och om igen. Du kan använda det kreditutrymme som du har beviljats och betalar tillbaka pengarna över tid eller genom delbetalningar.
  • Ett kreditkort är ett plastkort med en kredit som gör det möjligt för dig att göra inköp på “krita”. Detta upp till ett visst belopp, närmare bestämt inom ramarna för ditt kreditutrymme. Du kan därmed använda kortet för att köpa varor eller tjänster nu och betalar för dessa först senare. Även här fylls ditt kreditutrymme på i takt med att du betalar dina räkningar till kreditföretaget.

Så ansöker du om en kreditlina

Hur gör man då för att ansöka om en kreditlina? Du gör detta på följande sätt:

  • Kontakta en nischbank, en storbank eller något annat kreditinstitut som tillhandahåller en kontokredit för privatpersoner.
  • Jämför och välj det bästa alternativet utifrån dina personliga förutsättningar.
  • Skicka in din ansökan tillsammans med de eventuella dokument som efterfrågas.
  • Vänta på att din ansökan ska beviljas.

Förhoppningsvis får du ett positivt besked och kan då börja nyttja kreditlinan!